sábado, 29 de mayo de 2010

CONTINUEM ...


Sembla que tot segueix igual que abans; només canviarem de Conserge però perquè se'n va.

Seguirem... amb el monàstic silenci.
.

Ajornament de la Picaeta Musical


Per desgràcia els conserges del Micalet no estaran fins no se sap quan, així que ens veiem obligats a ajornar la Picaeta Musical fins a una altra ocasió més propícia.

Una abraçada a tots.

sábado, 22 de mayo de 2010

PINYATA - 2010 / PENYA BON HUMOR.

.
MÉS QUE UN BON DIA AL NOSTRE POBLE.













.

Un grup de membres de l'Enreixat ha assistit a la tradicional Pinyata de la Penya Bon Humor celebrada al Mas del Pinar; tal era l'ambient fester que es vivia en aquest preciós paratge de la Font Roja, que es comentava que algunes llebres i perdiuetes del terreny anaven pels voltants amb tal d'aconseguir algun trage de alcodiano, llanero, creuat ... o de qualsevol dels que haguessin disponibles i així poder també participar de la festorra que es va organitzar.
.




























.

CONFIRMACIÓ MISSA PER D. RAFAEL.

" Benvolguts membres de la Penya:
No podem per mes que congratularse de la resposta a la proposta de la Missa per D. Rafael, no es mà de parlar de cifres perque la grandea està en l'ànima del asumpte. De part de la familia (que en cas de poder, assitirà a la Missa) trasmitix a tota la Penya l'agraiment mes sentit.

Per tant el proper divendres dia 28 de maig a les 19:00 hores en la Parroquia del Pilar, tindra lloc la Missa en sufragi de D.Rafael Sanus. El lloc de la Parroquia no te perdua, perque l'entrà es per una porta xicoteta que n'hi ha enfront mateixa del Micalet, i que està indicà com a "PARROQUIA NUESTRA SEÑORA DEL PILAR" , de tota manera qualsevol dubte, comenteu-ho.

Xiulit "

Correu de la Junta.

viernes, 21 de mayo de 2010

UN SECTOR DE MEMBRES DE LA PENYA,


molt reticents cap a la Secció Taurina, darrerament sembla que s'estan aproximant a aquesta.
.
BENVINGUTS!
Fotografia: El País/Web.
.

miércoles, 19 de mayo de 2010

COMENCEM...

(SENSE NOTÍCIES)

.
... a comprendre perquè se l'anomena la Ciutat Eterna: allà tot es torna etern...
Com ens aconsella El Jabato, home prudent que és: deixem tranquil al Conclave fins que el Camarlengo ens faci arribar bones i encoratjadores notícies que tots esperem ansiosament.
Punt i final.
.

LA GUÀRDIA SUÏSSA...

.

.
seguix vetllant les armes i subministrant Paracetamol i Aspirina al Conclave per evitar els mals de cap crònics.
.

martes, 18 de mayo de 2010

DESPRÉS DE LA LLIÇÓ MAGISTRAL,

sobre el PALAU DE CERVELLÓ, que va publicar El Jabato en aquest Blog, la Secció de Jubilats de la Penya vos convoca a l'ESMORZAR-CULTURAL del proper 2 de juny (dimecres) seguint el clàssic guió d'aquests actes:

.


A les 10 hores. Esmorzar a la Cafeteria Santa Ana, carrer de les Comèdies nº 3 (al costat de la Plaça dels Patos).
A les 12 hores. Visita al Palau de Cervelló a la Plaça de Tetuan nº 3 (davant de Capitania Militar).

És convenient, que en aquesta ocasió -ja coneixeu les limitacions d'espai d'aquesta cafeteria- confirmeu l'assistència o absència durant la setmana anterior.
Esperem el vostre
Gràcies a tots per la col.laboració.

SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA

Organització a càrrec de:
Deri, l'esmorzar.
Jabato, la visita cultural.
.

Picaeta Musical


Hola a tots.

Vos propose el divendres día 4 de juny per fer la primera Picaeta Musical. Aquest dia portaríem les guitarres i instruments i cantaríem un poquet. Per favor digaume que vos sembla, en especial els musics.

sábado, 15 de mayo de 2010

MOLTS INTERROGANTS...




... a una setmana de l'Assemblea ????

.

ALCLARIU-ME.

Segons els estatuts:

“ LA SECRETARIA GENERAL
ARTICLE ÚNIC.:
La Secretaria General és un instrument al servei de la Penya per la seua informació, per l'adequada execució de les seues decisions i per a la coordinació de les activitats de totes les Seccions de la Penya. “

Entre “les seus decisións”, es contempla que el Café Licor del Vermut es pague a banda de la resta de begudes? Si és aixína, ho tenim clar els del vi, cervesa i llimonà.

.

viernes, 14 de mayo de 2010

IN MEMORIAM.

De Monsenyor Rafael Sanus Abad, bisbe auxiliar emèrit de València, per a nosaltres "don Rafael"; alcoià il.lustre que tantes vegades ens va acompanyar i participar de les nostres activitats, especialment en la nit de les 'Nadalenques'.



Descanse en pau.
.
Foto: El Levante - EMV/Ferran Montenegro- WEB
Retall periodístic: Las Provincias, any 1989.

jueves, 13 de mayo de 2010

EL QUE COMENTABA ...

... en l'anterior entrada és veritat; la meua màquina de fotografiar és molt indiscreta.
.

Observeu al Jabato com contempla amb detall totes les artístiques figures de porcellana de l'exposició, està fet un mussol: es fixa molt i parla poc.





miércoles, 12 de mayo de 2010

SABEU ALGO DE LA NOVA JUNTA?.

El Jabato està molt callat i ell no va perdre detall com podem vore en la foto.
.

La LLEIAL OPOSICIÓ necesita tota la informació possible per preparar el seu programa de cara al nou curs fester.
.

JABATO ORDENA ...

... i jo obeïsc i pose la foto del Palau de Cervelló.

.
Tan aviat com Deri ens confirme l'important tema de l'esmorzar llançarem la convocatòria amb el full de mà d'aquest esperat dia.
.

Próxima visita cultural: PALACIO CERVELLÓ

VISITA PALAU CERVELLÓ (Plaça Tetuan- Valencia)
Com a avanç a la pròxima visita cultural que tindrem el pròxim dia 3 de juny, vos adjunt quelcom d'informació sobre el palau a visitar:

El palau va ser construït en el segle XVIII pels comtes de Cervelló, senyors d'Orpesa.
La fatxada conserva el seu aspecte original, d'estil neoclàssic.

En 1810 va passar hi ha ser residència oficial dels monarques al ser derrocat el Palau Reial (situat en Vivers) . El Palau va passar hi ha ser de propietat municipal per haver traslladat la seua residència a Madrid el comte de Cervelló.
En este palau va residir el general francés SUCHET fins a 1813 que les tropes franceses van haver d'abandonar la ciutat.

En 1814, va anar rebut en ell Ferran VII, i en este palau es va firmar el decret que dissolia les Corts i derogava la Constitució de Cadis de 1812.

En 1840 es va firmar en este palau la carta d'abdicació de la regent del regne Maria Cristina en favor del general Esparter.

La reina Isabel II va anar la que més vegades visite el palau seguit del rei Amadeu de Savoia.
El palau ha passat ha tindre distints usos. En els anys anteriors a la guerra civil va ser seu de la Dreta Regional i en 1936 seu del Partit Comunista.
Després de la guerra civil ha sigut acadèmia d'estudis i icluso pensió (La Vasca).
Des del 2003, el palau acull l'Arxiu Històric Municipal de la Ciutat.

Entre els fons que disposa la biblioteca es poden trobar el:
"LLIBRE DELS FURS" - LLIBRE DEL CONSOLAT DEL MAR (s.XV) - la primera LLETRA DE CANVI més antiga del món.

Entre les pintures podem observar obres de JOSE VERGARA, J. BENLLIURE, VICENTE LOPEZ, R. OROZCO, i a destacar els frescos originals de la sala situada en una de les torres, que contrasta amb les teles que cobrixen les parets del palau (època Isabelina).

Ací s'acaba la xulla, l'examen final es realitzara el pròxim dia 3 de juny.

Mes avant se vos informará dels altres detalls de la visita.

lunes, 10 de mayo de 2010

EL RUMOR QUE CORRIA...


.
... de boca en boca ha quedat confirmat: efectivament, hi va haver un dinar "mà a mà" d'un saborós calder d'arròs amb llamàntol sobre taula parada amb manteleria de fil.
També es va poder constatar la propietat analgèsica de aquest peix ja que li va treure el mal de cap, que arrossegava des de feia unes setmanes, a l'amfitrió de l'esdeveniment.
Ja està clar lo del calçador.

.

domingo, 9 de mayo de 2010

ELS OBLITS DE LA JUNTA...

















.
...en l'Assemblea d'ahir.


Deixem en el Blog les seues targetes de visita.
.

QUIN MAL DE CAP QUE TINC:

.

.

CREUÀ 2010












.
Jo crec que a la vista de les imatges, sobren les paraules, en les fotos están representats tots els moments importants de la Creuà, com son, la rebuda per part de la familia Rico-Calatayud, un moment de la Junta, el sorteig de la medalla de Sant Jordi, dirigit per la mà "inocent" de Camilo, alguns moments del dinar i la necesaria i clàsica formà.
Pues bé amics meus ja en fet la nº 37, i per lo que s'ja viscut en la Creuà, estem tots convençuts que el futur de la Penya està assegurat, que hui per hui es el mes nescesari, el demés no te importancia.
.

jueves, 6 de mayo de 2010

ULLALS I MARJAL DE GANDIA.



























.
Ahir vam realitzar la Visita Cultural programada per al mes de maig.
Hem de ressaltar que va ser molt interessant i que ens va donar la possibilitat de conèixer la intensa tasca que s'està desenvolupant en aquest bell paratge de la natura; en tot moment vam ser atesos pel tècnic-guia Víctor (d'Aula Natura) que ens va integrar en aquest món , per a molts de nosaltres desconegut, dels aiguamolls.
. .



























..
Acabada la visita, vam descansar i menjar, a la Marina de Sant Nicolau, una paella de verduretes amb carn a la qual no podien faltar les pilotetes de la Safor.
En aquesta ocasió vam estar acompanyats per Rafel Terol Gisbert 'Felín' així com d'Agustí Payá Peidro, alcoià resident a Vitòria i que es troba a Dénia passant uns dies.
Camí de l'estació vam anar a l'hort de tarongers a furtar tan apreciat fruit, però Evaristo es va avançar, i per tal de no embrutar-nos les sabates, ja teníem un bàsquet preparat per omplir les coixineretes.
Un dia tranquil després dels esgotadors passats a Alcoi.
.