lunes, 28 de febrero de 2011

miércoles, 23 de febrero de 2011

LLOC DE MONTEPIO.




Perdoneu que les cicumstancies actuals ens fassa fer tans viatges d'un lloc a l'atre, però fins que es prenga una determinació clara, en tant en quant no s'avise en contrari anirem al Micalet, i mentres tant buscarem sol.lucions, perque una cosa hi ha clara per raons obvies, i es que el Micalet no el devem deixar, i per atra part tambe es clar que la rel.lació qualitat preu es horrible i no parlem del tracte en alguns integrants del montepio.

Per tant i definint, el proper divendres día 25 será el montepio al Micalet i la Junta de nou parlarà en Enric per vore si es posible aconseguir algo de trellat.

Un abraç de

LA JUNTA

martes, 22 de febrero de 2011

NO FARAN FALTA LES PRIMÀRIES.

Tenim a tres pesos pesats disposats a representar-nos on facen falta, ja siga de vocalistes, major... i si cal, fins i tot, de Joan l’Aixà a la processó del Jesuset del Sant Sepulcre.

Felicitem-se a la penya per tindre persones tan exemplars i sacrificades.

Mereixen un homenatge.


lunes, 21 de febrero de 2011

SABEU ALGUNA COSA ...

... del nostre amic.
-

Sembla que cada matí, amb aire juvenil i esportiu, agafa puntualment la rodalia des de València i es dirigeix a Massanassa: desconeixem quin interès el porta a tan proper poble ...

A casa seua, que des de fa unes setmanes tenen la mosca a l'orella per tanta anada i vinguda, a més de sospitar que puga organitzar-los alguna andresada, li han dit: que res de res del vermut del proper montepio... ell directe a Alcoi i al ensaio dels benimerins que alli són bons xics i no estan tan envalentits com els pendóns de València.

O siga, el divendres no el vorem i sense la seua presència, no gaudirem de fer-li pessigolles però podrem menjar-nos un saborós plat de calls.

domingo, 20 de febrero de 2011

sábado, 19 de febrero de 2011

NAIXIMENT.



Ricard ha enviat este correu per a informació de tota la Penya:
“Xiulit fes el favor i comunica a tots els membres de la Penya que el día 18 a les 12:40 va naixer el meu fill IAGO, un nou palomino
Dit queda, i ja teniem ganes de donar una noticia que ens fera gaudir.
LA JUNTA


jueves, 17 de febrero de 2011

VISITA ESPECIAL A LA PENYA.


Benvolguts integrants de l’Enreixat:
Només unes lletres, per tal de confirmar la visita al Micalet el proper divendres 18, dia de les Ambaixades, de Toni Francés, candidat pel PSOE a l'alcaldia del nostre poble, acompanyat per alguns integrants de este partit. Encara que era una visita anunciada, faltava per confirmar la data. Pensa la Junta, i estic segur que tots els de la Penya que és molt d'agrair que els nostres conciutadans reparen en aquells que per unes o altres circumstàncies vivim allunyats del nostre Alcoi.
Fins proper divendres, rebeu una forta abraçada de,
LA JUNTA
.

miércoles, 16 de febrero de 2011

IL.LUSTRACIÓ GRÀFICA ...











...del nostre amic Jordi García Segura Parreta, que acompanya el programa del concert musical organitzat per la Penya Bon Humor amb motiu de l'estrena del pasdoble, El bon humor de la Penya Bon Humor.

lunes, 14 de febrero de 2011

UN SANT JORDI SERÀ...




...la imagen de la muestra Camins d'Art.

Daniel Nebot, Premio Nacional de Diseño, ha desarrollado esta imagen que se inspira en una pieza de origen medieval y que se expondrá en marzo.

La exposición de La Luz de las Imágenes Camins d'Art, que abrirá sus puertas el próximo mes de marzo en Alcoy, ya tiene una imagen. Se trata de una representación de un Sant Jordi (patrón de la ciudad) que ha realizado Daniel Nebot, Premio Nacional de Diseño. La fundación La Luz de las Imágenes ha seleccionado una imagen que recrea a Sant Jordi con la armadura, la lanza y el escudo sobre fondo negro. Un diseño que se inspira en la figura del guerrero que aparece en un extremo del brazo relicario del santo, de origen medieval, realizado en plata, oro, esmalte y madera, según informan fuentes de la Conselleria de Cultura.
Los orígenes de la citada reliquia -según Cultura- se remontan al año 1377 cuando Leonor de Aragón (1333-1416) obsequió al rey Pedro III el Ceremonioso (primo suyo) con un brazo de plata con el hueso del brazo derecho de San Jorge, con sus atributos en él aparece el escudo con la cruz roja.
Así que el brazo relicario de San Jorge fue depositado en la capilla de Santa Ágata del Palacio Real de Barcelona. El año 1432 Alfonso el Magnánimo trasladó la reliquia a la capilla Santa Catalina del Palacio Real de Valencia, y actualmente se conserva en La Seu.
Por tanto, una imagen de Sant Jordi será el diseño que identifique la novena edición de La Luz de las Imágenes que se celebra en Alcoy. Una imagen realizada por Daniel Nebot y que será expuesta en Camins d'Art, la exposición que se abrirá el próximo mes de marzo y que tiene tres sedes: la iglesia de Santa María, la de la Mare de Déu y el Antiguo Asilo de las Hermanitas de los Ancianos Desamparados, informan desde el departamento dirigido por Trini Miró.

Retall de premsa de Informacion.es 14.02.11
Gentilesa de Ramir Gisbert Abad.

domingo, 13 de febrero de 2011

LA SECCIÓ TAURINA DE LA PENYA ...

...està organitzant l'assistència a la correguda de la Fira de Falles del proper dimecres 16 de març.

Sis bous de la ramaderia de Fuente Ymbro
Matadors: Curro Díaz, Matías Tejela i Rubén Pinar
Començament de l'espectacle a les 5 de la vesprà.

Desitgem que aquesta convocatòria arribe als membres de la penya, acompanyants en els esmorzars-culturals i amics: últimament van en augment, els que no van a la correguda però s'unixen al menjar; per part d'aquesta Secció, volem comentar que tots tenen la porta oberta a aquests simpàtics actes.



Habitualment, el guió d'aquest dia és el següent:

• Des del pati exterior de l'Estació del Nord presenciem la mascletà d'aquest dia, un cop finalitzada ens dirigim al restaurant escollit. Lògicament, els que per motiu del treball o els que així ho desitgen poden anar directament al menjador. De l'organització del dinar s'encarrega amb dedicació Miguel Giménez; en principi, està previst siga en el Restaurante Torre de Utiel i el menú sol oscil.lar sobre els 25 €.

• A l'hora prevista, els toristes i taurins assistiran al festeig anunciat. La reserva de les localitats recau en l'eficaç José Luis S. Machancoses.

• Com és costum, comptem per a aquest dia amb l'assistència de les dones.

• És molt important la CONFIRMACIÓ, pels mitjans habituals, de la ASSISTÈNCIA tant si és a UN com als DOS esdeveniments d'aquest dia, ja que necessitem conèixer el nombre exacte abans del pròxim dia 23.

• Els horaris, punts de trobada, etc seran comunicats, personalment i amb la suficient antelació, als que hagen anunciat la seua assistència.

Gràcies per la vostra col.laboració.

SECCIÓ TAURINA DE LA PENYA (Fundada l'any 2007)

Oli sobre tela (1869), La corrida de toros de Marià Fortuny. Museo del Prado.

sábado, 12 de febrero de 2011

DONEU-SE PER ENTERATS.





____



A causa dels diplomes, guardons, medalles, etc amb que El Jabato ha estat complimentat pel capítol catedralici de la Seu de Santiago el Major, últimament notem en ell un notable i preocupant canvi, tant d'aspecte com de caràcter, fins intentar emular el mateix Hijo de Zebedeo.

Som conscients que, igual que va col.laborar durant la seua joventut a la creació i fundació dels alcodians i benimerins, ara puga donar-li una rampellada, com a hijo del trueno que se sent, i ens deixe per a la posteritat la nova filà dels Pelegrins de Campus Stellae, allargant-mos l’entrà en mitja hora.

El capem.


____

jueves, 10 de febrero de 2011

S’HAVIA PRONOSTICAT.

La Societat Coral el Micalet rep el premi Socarrat Major

L'Associació Socarrats de Vila-real destaca la seua tasca per la cultura, llengua i tradició valencianes

La Societat Coral el Micalet recollirà el proper dissabte 12 de febrer el premi "Socarrat Major", guardó que atorga l'Associació Cultural Socarrats de Vila-real. La centenària entitat cívica rep la distinció "per la seua trajectòria en defensa de la llengua, la cultura i els drets com a poble del País Valencià". L'Associació Socarrats destaca de la SC el Micalet el seu paper com a "institució capdavantera que, des del cor de la ciutat de València, ha sabut impulsar els estudis musicals, l'activitat teatral, la promoció del valencià i moltes i diverses iniciatives que demostren la vitalitat i la força de la societat civil valenciana". Els actes d'homenatge a la SC el Micalet per l'Associació Socarrats començen hui amb una conferència del secretari de la Societat Coral, Emili Mira, sobre la història i el paper que ha representat i representa l'entitat que tindrà lloc a la sala d'actes de la UNED de Vila-real,. El proper dissabte 12, als salons del restaurant El Molí, a l'ermitori de la Verge de Gràcia, es celebrarà el sopar de lliurament del premi "Socarrat Major".Els guardons, que enguany compleixen 18 anys, es lliuren cada mes de febrer i, en d'altres ocasions, han estat distinguits amb ell persones i entitats com Vicent Pitarch, Ràdio Vila-real, Joan Simón i Rafael Súria, Enric Valor, Escola Valenciana, la Universitat Jaume I, el Grup de Danses El Raval, Isabel Clara-Simó, Pasqualet de Vila-Real, Raimon, Xarxa Teatre, el Centre Excursionista de Castelló, Al Tall, Enric Arenós Quique, l'Institut d'Estudis Catalans, Pepe Mezquita de Vila-real i Maria del Mar Bonet. L'Associació Cultural Socarrats va ser fundada el 12 de gener de 1994 amb l'objectiu de recuperar la memòria de l'incendi de Vila-real del 12 de gener de 1706 dins de la guerra de Successió. És una entitat que treballa per promoure la llengua, la cultura i les tradicions valencianes.

Retall de premsa de Levante-EMV>Panorama 10.02.2011

AMB MOTIU...

... de la presentació del darrere llibre sobre Lluís Vives, obra dels professors Jordi Pérez Durà i Josep Maria Estellés, es va celebrar el passat dimarts dia 8 una roda de premsa a l'edifici La Nau de la Universitat de València; acompanyem testimoni gràfic de aquest acte.















__
Per aquesta bonica efemèride felicitem, des del nostre blog, tant al professor Estellés com al amic Georgius Perezius-Sou, Valentinus atque Alcodianensis, per sempre i Agüelo del sant Jordiet, per un any.

Enhorabona!

martes, 8 de febrero de 2011

DETALLS DE LA VISITA A VOSSLOH ESPAÑA, S. A.



  • Dimecres, dia 2 de març.
  • Per arribar a la fàbrica, cal anar per la carretera N-221 de València a Puçol i en la eixida 9, direcció a Massalfassar, dirigir-se al Polígon Industrial de la Mediterrània, carrer Mitxera, 6 en terme d'Albuixec.
  • Punt de reunió: A la garita d'entrada a la fàbrica a les 11:15 hores (hi ha aparcament dins del recinte de la factoria)
  • A continuació realitzarem la visita i un cop acabada ens traslladarem a dinar al Nostre Bar al carrer Major, 31 de Massamagrell.
  • No oblideu de confirmar tant l'assistència com l'absència pels mitjans habituals. Gràcies.

SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA

ENSAIO DE LES AMBAIXADES D'ALCOI.

____
Sense cavalls i sense estafeta... però amb molta alegria i voluntat celebrarem un dels actes oficials de la penya: les ambaixades de la nostra festa de sant Jordi.
Amb aquesta finalitat tornarem, el proper dia 18 amb cara llarga i d’agraviats de Massanassa, al nostre local oficial en la Societat El Micalet i, entre abundants cacauets, tramussos i algun colpet de cervesa ... ensaiarem les ambaixades, finalitzant-les amb el vermut, montepio i entrepà; posteriorment, per als que vullguen, hi hauran diverses partides de cotos que es poden acabar com autèntiques guerrilles d'arcabusseria o siga a trons.
Serà una bona nit. Garantit.
Per a una perfecta organització és important que comuniqueu als junteros l'assistència.
____

lunes, 7 de febrero de 2011

PERQUÈ NINGÚ APAREGA ON NO DEGA...



...vos recordem que el vermut-montepio del proper divendres dia 11 serà novament al bar LA TASCA, carrer de l'Hospital, 8.

El pack popular d'aquesta vesprà-nit oscil.larà sobre els 10-12 €, inclòs el cafè o xupito.

Seguirem comentant els temes que vam iniciar la setmana passada: vocalista de balcons amb terrassa, novetats de l’agüelo de l'any, Eduardo i el seu Reial Madrid, fons de pensions de la Secció de Jubilats, proper homenatge, la mitja marató de El Jabato en Compostela i, com no, de Massanassa... encara que creiem que a aquest últim serà el que més atenció li prestaran els assistents.

sábado, 5 de febrero de 2011

DETALL DEL CAPITÀ CRISTIÀ A LA PENYA




Rafa Pastor (Capità Asturiano 2011) va tindre un detall en la Penya el día del Ensaio en els Palominos, però no li va pereixer oportú donarlo de manera oficil en pùblic, i el va donar personalment a un membre de Junta.
Segons en va comentar Rafa, la figura representa un pont asturià molt emblemàtic. Dit queda.
Hem volgut per tant que figure en el Blog per a coneixement del fet en sí i del detall entregat a la Penya.
Ja sabeu que pulsan dos voltes sobre la foto s'aprecien millor tots els detalls, per aixo s'ha pres de dos anguls distints.
Gracies desde açí amic Rafa.

viernes, 4 de febrero de 2011

VISITA AL PALAU DEL MARQUES DE DOS AIGÜES





















































De nou la secció de jubilats, s'ha apuntat un bon tant en el seu bon fer, en les fotos vorem varies del esmorzar, lo que es podría evitar si tornara la bona costum de fer un fotografia de familia, donat a que es interesant el tindre un record conjunt. Si observeu les fotografies voreu que al marge de tot, hi ha una sala de ceràmica Mudejar, lo que ens permetiria fer els ensaios ja que sabem que sempre son ben recibits, i en el saló de ball podríem passar el montepio.
En fí, 22 ens vam ajuntar el passat dimecres, i per la pinta que te aço va en aument. Ademés gracies a les bones gestions económiques de Cuqui i el Jabato, a part d'ajudar a Càritas ben pronte podem tindre algoalguna cosa gratis ¿serà possible?.

EXPOSICIÓ DE PINTURA DE CERDÁ GIRONES

















Benvolguts integrants de la Penya:
Hui mateix la Penya ha recibit una invitació del pintor alcoià J. Cerdá Girones a la inauguració de la exposició "Del Blanco al Color" que tindrà lloc el proper dimarts 8 de febrer a les 20:00 hores en les Sales de Exposició del Castelle de Santa Bárbara de Alacant.
Es una molt bona ocasió per a tindreu en compte i poder gaudir de la pintura de Cerdá.
Un fort abraç de la Junta.

jueves, 3 de febrero de 2011

AL VEURE UN MIQUERO ASSENTAT...

...en un tren amb màquina de vapor, segurament penseu que es tracta d'un acte més d'aquesta alcoiana filà en el seu bicentenari. Doncs no, en aquest cas volem comunicar-vos que el nostre amic Pepito Llorens, el d'El Tívoli, s'ha ofert a ensenyar-nos la fàbrica Vossloh en Albuixec, el proper dia 2 de març. Al seu degut temps, vos facilitarem el programa d'aquest pack cultural que tindrà algunes xicotetes variacions sobre el guió que sol ser habitual.




Pepito, fester i miquero, integrat plenament en la penya, senzill, corpulent, aspecte seriós, bigot blanc, parlar pausat, però acompanyat d'un sentit de l'humor envejable; és capaç, en un tres i no res, de reunir a un grapat de alcoians, residents a Madrid, i amics a l'Associació de sant Jordi que presideix, muntar a Vitòria un sarau -concert musical inclòs- amb els de la Penya de Fontilles i si li preparem uns rails amb fermes travesses sobre estable balast, no és d'extranyar que ens dissenye un vagó d'alta velocitat o una resistent locomotora o, bé, planifique un comboi ferroviari, proveït de plataforma, per a què un amic músic de Cocentaina -portador de voluminós instrument de vent - puga viatjar en horari preferent des de l'estació d'Atocha fins a la de València-Nord i arribe, amb promptitud, per participar en l'entrà del seu poble.

El d'El Tívoli, organitzador nat, és així ... i la Secció de Jubilats de la Penya vol des d'aquest blog expressar-li el seu agraïment i felicitar-se de comptar amb la seua amistat. Un luxe dins la Penya.

miércoles, 2 de febrero de 2011

ESTEM EN DISPOSICIÓ ...





______
.
...de confirmar-vos que el nostre Jabato ha tornat de terres gallegues; el capítol catedralici de Santiago el Major ha quedat tan content, pel seu bon fer, que li ha concedit la compostelana sense caminar, ni donar un pas.
N'hi ha gent amb sort.
Esperem poder felicitar-lo el divendres durant el Montepio i desitgem ens mostre el tan preuat diploma aconseguit.
.
______

VICTÒRIA ENS COMUNICA ...

... que el vermut montepio del proper divendres dia 4 serà al bar LA TASCA, carrer de l'Hospital nº 8 a les 20:00 h com és costum.



I ens informa que eixa vesprà ens atendràn, a la taula Yenni de Massanassa i Petia des de la cuina. També, atenent als nostres suggeriments, tractaran de preparar-ho més tipo aperitiu que sopar i ens agrairan els comentem els errors que puguen cometre per tal d'anar esmenant.

______

P.S. Creem que aquest estil de convocatòria amb foto és més agradable que l'auster i quaresmal correu que sol enviar-nos la JUNTA: dóna gust de rellegir i remirar. Però, no abuseu amb les consultes a aquesta entrada del blog, encara que vos agrade molt: José Vicente ha colocat un comptador selectiu que assenyala: qui entra, quantes vegades i si còpia i guarda la imatge en la seua carpeta... açó pot crear problemes a casa.

Moderació.