miércoles, 28 de septiembre de 2011

EN EL SEU ÀNIM RECAPTATORI ...








... La Junta col.labora amb els despistats que van apareixen, de tant en tant, pel Montepío algun divendres.

És una Junta com Déu mana, no ens la mereixem.

Ja no hi ha excusa.

miércoles, 21 de septiembre de 2011

ENTRE TRAMUSSOS, CACAUETS ...

... i una refrescant cervesa triarem, democràticament, al jove que ens hagen recomanat.

Benvolguts components de la Penya:

Tots els que vau estar en la Despedida de Carles ja sabeu de que va la cosa; és un dir, allà es va plantejar que en el cas d'acceptar l'Ajuntament d'Alcoi la candidatura de la Penya per treure un Rei Mag al carrer, que fossen els joves els que es feren a endavant, donat que el futur de la nostra penya està en les seues mans.

El Regidor de Festes d'Alcoi ens ha transmès que, des d'aquest any, és perceptiu que la sol.licitud vaja acompanyada del nom de la persona que representarà al Rei.

És per això, que aquesta Junta vol que tots els integrants de la Penya l'Enreixat puguen manifestar el seu parèixer; per tant, vos convoquem per aquest 'punt únic’ de l'ordre del dia a l'Assemblea que tindrà lloc, a la Societat Coral El Micalet, el proper dia 30 de setembre a partir de les 20:30 hores. I com som gent amb trellat, no cal parar el vermudet.

Una forta abraçada i vos esperem,

LA JUNTA

lunes, 19 de septiembre de 2011

SI QUE ERA VERITAT ...


... al Bon Humor li toca ... La Primitiva: el dissabte 1 d'octubre, els components d'aquesta entranyable entitat musical seran els convidats d'honor dels socis de tan humorística penya, amb els que compartiran un vermut-olleta.

Acte amb el que pretenen, en la mesura possible, agrair-li a La Vella totes les atencions que van tenir amb motiu de l'estrena del pasdoble, El bon humor de la Penya El Bon Humor, que desinteressadament se'l va dedicar el compositor alcoià José María Valls Satorres.

Al final, no sabem si al Bon Humor li toca La Primitiva o La Primitiva toca en el Bon Humor. Atents. Tindreu noticies.

domingo, 18 de septiembre de 2011

LI TOCA LA PRIMITIVA?




Els que últimament hem freqüentat El Bon Humor pensem que no, però alguna cosa hi haurà quan corre la veu amb insistència?

De segur que aquests penyistes, sempre donats a la broma, estaran tramant alguna altra sorpresa. Esperem a vore.

I si no hi ha cap de prorrateig de 'la primitiva' seguirem cantant allò de: “Rei vestit de burell, la panxa llisa i el cul lluent”.

jueves, 15 de septiembre de 2011

DOS MOTS (XXVI)


LA RACA, RACA
… dels jubilats està en bones i segures mans.

ESTÀ BÉ QUE ...




... seguisca els consells del blog, però no cal fer-se tan taurí per arribar a la Secretaria General. Abans, una digna derrota en les urnes, que una punxada en cul com a Tirisiti.

martes, 13 de septiembre de 2011

LA HISTÒRIA ES REPETEIX



Al voltant de seixanta i quatre anys separen aquests dos titulars de premsa.
Necessitem l'ajuda de Camilo i Luis Boronat ... només ells coneixen els secrets del nostre “Deportivo”.

lunes, 12 de septiembre de 2011

TRAURE RACA.


12 de setembre de 2011

Jubilats, funcionaris, agregats, becaris, etc... amics tots:

Tenim el gust de comunicar-vos, des d'aquesta Secció, que finalitzada la visita a la Basílica de Sant Vicent Ferrer i un cop pagades totes les despeses d'aquest dia, hi va haver una 'raca' de 50 € que li va ser lliurada a El Jabato com de costum.

Insistim en la importància de que vingau continuadament a aquests actes culturals: seria una llàstima que algunes persones després d'haver estat normalment col.laborant en aquest increment patrimonial, arribat el dia de realitzar beneficis no comptem amb la seua presència.

Lògicament, aquesta Junta, no pot desvetllar la data de l'esperada invitació però si avançar de que serà en un dimecres que tant El Jabato com Cuqui puguen assistir; a Eduardo, no cal esmentar-lo: no falla a cap.

No retardeu la resposta per a la visita al Port de València; hi ha anotades 37 persones i observem que falten contestar associats que sabem positivament que hi assistiran. És important la conformitat: podríem tenir a última hora problemes amb el restaurant.

I res més, fins prompte.

SECCIÓ JUBILATS DE LA PENYA.

ESTEM A TEMPS ...




... i ací va una proposta.

Encara tenim els paladars amb gust de socarrim i ens acostem a unes noves nadalenques; desgraciadament, no ens podem arriscar a que el parc de bombers passe de l'estat d'alerta a col.laborador de la penya: correm el risc de que ens demane unes agraïdes estrenes.

El canvi suggerit és senzill: pastissos de carn per torró de Sant Jordi. Què opinen els nostres gourmets i associats de paladar fi?

No ens allarguem discutint en què seria millor, el temps passa volant, el torró s'esgota. Encara que, sempre ens quedaran ... els Miguelitos de la Roda.



domingo, 11 de septiembre de 2011

QUAN CREIA QUE...

... ja ho sabia tot sobre la Festa de Sant Jordi d'Alcoi, apareix l'inesperat comentari que em fa un fester ...

Fins fa uns dies era ignorant d'una costum arrelada a les filaes alcoianes sobre el nostre patró i que, a continuació, vos conte: en cada un dels locals de les vint i huit filaes hi ha col.locada, en lloc preferent, una imatge de Sant Jordi -curiosament totes són diferents- i al costat de la mateixa hi ha la clavilla de la perilla que la il.lumina. És habitual que aquesta llum estiga encesa mentres hi haja gent a la filà, aspecte que desconeixia, i correspon el connectar-la al primer fester que arriba i apagar-la a l'últim que es va del local.

Com imagine que alguns no sabreu aquesta tradició és pel que m'ha animat a explicar-vos-la, tal com va fer aquest bon amic i fester amb mi.

La foto no és de ninguna filà, però és la que tinc més a mà per col • locar-vos en el Blog: es tracta de la imatge georgina ubicada al local de la Penya El Bon Humor.

Tot pel Patró.

JUAN VARONA ...

... encara que ha ingressat recentment a la Penya va camí d'aconseguir grans responsabilitats en la mateixa. Seguim atentament els seus passos.

Va començar com un desconegut -ni li esmentem al blog- agregat a la Secció de Jubilats de la mà d'Alfons Mestre -el seu millor aval-, i des de la mateixa va descobrir a la Penya l'Enreixat a on va donar el salt definitiu, no sense abans haver tingut que superar alguna malintencionada traveta: veien clar el seu futur.

Observem que també s'està documentant i imposant en el tema del cafè d'Alcoi, aspecte que l'afavoreix molt positivament per al futur exercici d'un càrrec important ... el més secret d'entre els existents.

També són bases que compten a favor seu la facilitat amb què es mou, com peix a l'aigua de Xeraco, pels ambients festers: de tots és coneguda la bona acollida que té a els miqueros. I això, vulguem o no, li dóna una pàtina que atrau, per a ell, un important nombre de vots que poden posar-nos fi a tants anys de... secretisme.

Considerem que tenim una bona alternativa a la vista: a més del seu continu ‘roce’ amb la bicentenària filà que li dóna un envejat privilegi inassolible, ara per ara, pels seus adversaris, és el personatge que ha assistit a més actes de la penya. No obstant això, notem una indefinició sobre la Secció Taurina: això li pot costar el lloc.

Segur que ens sorprèn algun divendres a El Micalet parlant dels de La Quinta, Fuente Ymbro, Alcurrucén, Jandilla ... com si es tractés de famílies alcoianes, de tota la vida.
Atents i al temps: és, també, molt cabut.

DE NOU ...

... El Capità Moro Chava i els seus emirs van confraternitzar amb molts dels seus amics a la Penya El Bon Humor d'Alcoi

Una altra jornada per recordar d'aquesta penya que, dissabte rere dissabte, amb el seu fascinant ambient proclama l'essència de la Nostra Festa i marca, precisament, la seua diferència d'identitat amb els restants pobles.

Tant els enreixats que freqüenten aquesta penya com els socis, vam acudir puntuals a tan memorable cita; en aclaridores paraules, uns i altres, no ens la vam voler perdre.

Volem, en nom d'aquests enreixats i dels que van compartir mantell amb nosaltres, a l'antiga escola de l'Ave Maria, felicitar i donar-los les gràcies a Miquel i a aquest grup de joves compromesos amb les seues arrels alcoianes.

Un aplaudiment per a tots ells i ... moltes gràcies!








jueves, 8 de septiembre de 2011

REPORTATGE FOTOGRÀFIC DE 'PARRETA'.









Esmorzar i visita a la Basilica de Sant Vicent Ferrer. PP.Dominics.

ELS QUE ESTIGUEU ...



...interessats en l'adquisició del 'package holiday' per al 5 d'octubre; per favor, poseu-vos en contacte amb El Jabato que és, per raons òbvies, l'encarregat d'aquests menesters.

La venda està destinada exclusivament als jubilats de la Secció i el preu del lot està finançat pel nostre espònsor oficial.

miércoles, 7 de septiembre de 2011

EL JABATO JA ESTÀ ...

...fregant-se les mans, només de pensar en els grans i extraordinaris beneficis.
Benvolguts jubilats, associats i amics de la Penya:
Durant el mes d’octubre, com és de llei, continuem amb les activitats festives-culturals de la nostra Secció. Atenent al desinteressat i amable oferiment de Juan Antonio Bernabeu ‘Berna’, hem programat una visita -amb passeig marítim inclòs- al Port de València, finalitzant-la amb un dinar d’amistat.
• Data: Pròxim dimecres 5 d’octubre.
• Punt de trobada: A les 10,30 hores, a l’Edifici del Rellotge -entrada principal al port- que es troba al final de l’Avinguda del Port. Davant les dificultats d’aparcar per la zona, vos recomanem utilitzeu transport públic; no obstant el que hem dit anteriorment, disposem al final de l'Avinguda del Port –a mà esquerra- d'un pàrquing soterrat (de pagament) i, per l'entrada al Port i en sentit a la dreta trobarem una Zona d'Aparcament Exterior (gratis i sense vigilància) la qual continua per la via de servei dels Tinglados 4 i 5.
• Embarcament: Des del punt de trobada ens dirigirem al Tinglado 2, on estarà atracada la golondrina ‘Dama de València’; l’hora prevista d’embarcament a la mateixa és a les 11 hores.
• Passeig marítim: La duració estimada de la visita és de dos hores encara que dependrà de l’estat de la mar. El recorregut inclourà la Marina Reial Joan Carles I i el Port Comercial sempre que siga possible per les condicions meteorològiques; el desembarcament, per tant, està previst que es realitze al voltant de les 13.00 h en el mateix Tinglado 2.
• Plà alternatiu: Si ix mal temps o hi ha onatge, realitzarem la volta marítima per l’interior de la Marina Reial Joan Carles I. El que no podrem és eixir del port i visitar les instal•lacions comercials però, en el vaixell, ens explicaran tot el contingut objecte de la visita; en aquest cas, la duració de la visita serà d’una hora.
• Menjar: Després anirem a un restaurant al voltant del port a on tindrem preparat un dinar a un preu, tant aproximat com comedit, de 25-30 €. De moment, no podem indicar-vos el nom del triat ja que depèn del nombre de confirmacions que anem rebent per a aquest dia.

Aprofitem per recordar-vos que per tractar-se d’un esdeveniment especial comptem, com és costum, amb la companyia de les dones durant a aquest dia nàutic.

Recomanem, als assistents que vagen proveïts de gorra protectora del sol i als que solen marejar-se que prenguen, una hora abans d’embarcar, la dosi habitual de Biodramina o similar.

La Secció de Jubilats, a més d’agrair-li a ‘Berna’ tot l’interès que ha demostrat en l’organització d’aquesta visita, hem de destacar que la Responsable de l’Autoritat Portuària, senyoreta Núria García García, ha fet fàcil i possible que tot l’embolic arribe a bon port i, mai millor dit. Gràcies a tots dos.

Demanem que confirmeu tant la ASSISTÈNCIA com la ABSÈNCIA i agrairem siga lo més prompte millor per a poder contractar definitivament el restaurant i no tindre problemes i canvis d'última hora: a València no tenim a una Filà Llana i tots sabeu perquè ho diem.

Una vegada més, el nostre agraïment per la vostra paciència, atenció i col•laboració.


SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA L’ENREIXAT
(Des de l’any 2008)

QUE RAÓ TENIA ...

... Paco Linares Ferrando quan contestava a la convocatòria del Esmozar Cultural de hui: "Crec que no podré anar però, si a última hora vaig, sóc conscient que hauré de esmorzar a la barra".

I així hagués sigut: quina rebolica hem montat al Bar Pegaso -veintiún assistents-; per un moment van creure - amo, cambrers i parroquians- que estaven en un dels dies gran de falles i per si fos poc, els nostres agregats ‘rellotges de repetició’ vingui repicar, fins quasi esgotar el rebost.

Aquest dia cultural el recordarem com el del 'canvi': si ja, en el seu moment, vam haver de modificar el bar, a última hora de hui ens hem vist obligats a visitar la Basílica de Sant Vicent Ferrer, on ens esperava el dominic Alfonso Esponera que, amb llenguatge senzill, ens ha donat una completa explicació d'aquesta bonica església conventual.

I ara a la farmàcia ... per la Biodramina d’octubre.

martes, 6 de septiembre de 2011

DOS MOTS (XXV)



Algú troba la calba del Jabato a la foto?

No vos espanteu si no la aprecieu: va ser vist, el dia gran de les festes, a la porta de l'ermita de Bartxell cobrant als feligresos estiuencs el delme anual; remoregen les perilloses llengües que, el nostre amic no perdona res a ningú i que comptava, a més, amb el vistiplau dels patrons Sant Josep i Sant Isidre ...

La nostra tranquil.litat preludia el seu fi: novament, demà passarem els Jubilats per les seues mans fiscalitzadores i recaptadores ... al millor se'ns entravessa l'entrepà de l'esmorzar – cultural mentre ell fa caixa.

sábado, 3 de septiembre de 2011

DUBTEM DE...






... si el nostre amic Sou va de primera comunió, o s'està preparant per a l'excursió marítima pel Port de València a la que assistirà com a Jubilat en actiu.

Enhorabona, Javi!



DESPRÉS DE...


... l'aturada estiuenca, ahir divendres es van reprendre les cites setmanals a El Micalet.

Per ser el primer dia d'escola l'assistència va ser escassa -cinc associats enreixats- el que no va impedir que l'Enric ens rebés amb els braços oberts i amb un molt agradable vermut-picaeta.

Quan les coses funcionen cal destacar-les igual que, en els casos contraris, les denunciem.


viernes, 2 de septiembre de 2011

EL CAP DE SETMANA…


…del 18, 19 i 20 de novembre, haurem d'anar a Marina d'Or a fer montepio i de pas internacionalitzar la nostra Festa?
http://www.marinador.com/es/ofertas/moros-y-cristianos

Qui sap alguna cosa d'aquest tema?
No vos sembla un poc caspós i vergonyós?
Ja voreu com la culpa la tindran els ‘heraldos’

jueves, 1 de septiembre de 2011

ENS COMUNICA EL REBOSTER, QUE ...



... continuen insistint amb el canvi de espònsor.
Què fem?

DOS MOTS (XXIV)



Ramir -seguidor habitual del blog- ha llegit els nostres dubtes sobre el seu pelegrinatge per terres gallegues i, amb la seua BlackBerry, ens ha fet arribar immediatament una aclaridora foto des Fisterra. Prova que, per a El Jabato, potser no és suficient.

ENS COMUNICA EL REBOSTER, QUE ...



... estem a temps de canviar de espònsor cerveser en el nou cicle del Montepio, que ara comencem.
Què vos pareix?

DOS MOTS (XXIII)




RAMIRO, UN ANY MÉS ...
...ens envia la foto testimoni del 'Camí de Santiago'.
No dubtem de l'autenticitat de tan sacrificat pelegrinatge però, els ‘setos’, palmera, cel blau ... ens porten a pensar més en la seua estimada Tavernes de la Valldigna que en la verda i humida Galícia.
En aquesta nova i esgotadora cita anual, des del blog, li desitgem un compensador retrobament amb el sant apòstol Jaume.