lunes, 20 de febrero de 2012

ENCARA QUE SÓN MOLTES ...




... les confirmacions d'assistència, tant al dinar com a la correguda de bous de la Fira de Falles (dimecres 14 de març), pensem que 'aficionats' habituals a algun d'aquests dos actes s'han oblidat de comunicar-ho; desitgem que aquestes línies els servisquen de recordatori.



Foto: Oli 'Corrida de toros' (any 1884), obra del pintor català Ramon Casas.
Museu de Montserrat (Declarat d'Interès Nacional pel Parlament de Catalunya el 2006)

sábado, 18 de febrero de 2012

LA 'FREGONETA' ...

... ha propiciat un canvi radical en el Dia de les Ambaixades.
Gràcies al 'cosario' Pedro, conduint hàbilment la seua furgoneta, ens ha arribat puntualment una selecció d'embotits D.O. Alcoi de Cárnicas Vilaplana, que ha sigut un excel·lent colofó ​​al vermut - picaeta del divendres passat; més d'un va acabar la festa comentant:  - jo m'he menjat una bessonà de botifarres vestides de 'tomasina' i he quedat com a nou. Enhorabona a la Junta per alliberar-nos  -encara que siga per una nit-  de prendre productes del porc assaonats amb anisets; els animem a què hi haja repetició.

 Al Saló Multiusos de la Societat El Micalet vam celebrar ahir a la nit, amb gran pompa, el Sisè Ensaio - Lectura de les Ambaixades, segons el text original que es declama a la Plaça d'Espanya durant el matí i vesprà del Dia de l'Alardo. Dels intèrprets, encara que han estat a gran altura, no anem a detallar la seua actuació ja que, malgrat els sorteigs, sempre són les mateixes cares i alguns van reptar xulescament al públic, prescindint dels llibrets, apuntadors ... per conèixer el seu paper de memòria.

L'assistència ha estat molt nombrosa  -rondant la trentena -  i, en aquesta ocasió, hem comptat amb la companyia de Tono Tormo, Juan Moscardó i Fernando Santos que s'han desplaçat expressament des de Albaida per compartir una estona d'amistat i ... bon humor. Gràcies valleros!.

P. S. Tan eficaç ha sigut la feina del tal Pedro, que la Junta està interessada en conèixer si en la seua furgoneta, cabrà algun enèrgic cavall menorquí de la Yeguada del Pelusa. L'any que ve: Estafeta. Segur.


__________

martes, 14 de febrero de 2012

MANTINGUEM LA MORAL


Encara que les simpaties siguen per al Barça, Madrid, València, etc .... i no canviem l'ordre; per damunt d'aquests grans està el nostre Deportivo.

Punxeu l'enllaç:



Font: YouTube

domingo, 12 de febrero de 2012

ELS COMISSIONATS A ALCOI ...

... ens comenten que, el problema sorgit amb la Ñ, s’ha resolt satisfactòriament i en breu estarà reparat el greu mal ortogràfic ocasionat; un cop superat l’espinós tema es van adreçar, tal com vos avançàvem dies anteriors, a lligar mamella ... i que ningú pense malament d’ells: la textura de l'aladroc a tempura estava com si fos una mamelleta tendra. Això almenys és la cosa que compten pel Micalet.

Si els nostres divertits amics han montat tot aquest tinglado per una senzilla i sòbria castellana ñ, què passarà quan descobrisquen que al marc de fusta de la plaqueta li falta el cáncamo? Caldria...  penjar en la pared a tota la comissió.
 

                              

NOTÍCIA JOIOSA

sábado, 11 de febrero de 2012

COMENCEM A OLDRE LA PÓLVORA I...


... per tan inesperat descobriment olfactiu, hem decidit reunir-nos el dimecres dia 7 de març, a les 11 hores, en El Micalet per prendre’ns uns cafès que, esperem siguen pagats per la magnànima Obra Social de la Banca Raca - Raca; visitant a continuació la Parròquia de El Pilar, on El Jabato amb les seues sempre encertades explicacions, ens ajudarà a conèixer tots els detalls d'aquest rehabilitat temple.
Després ens traslladarem a l'esplanada de l'Estació del Nord per presenciar, des allí, la ‘Mascletà de les dos en punt' de la Plaça de l'Ajuntament; finalitzada la mateixa i al crit faller: 'Que bote Xiulit'! ens esperarà una paella valenciana 'a ​​l'estil de Carcaixent', cuinada per l'Enric, a la Cafeteria de El Micalet.
I res més, ara pregar-vos que confirmeu tant l'assistència com l'absència: encara que aquesta vegada no hi han problemes d'espai, si els poden haver de racions d'arròs i entropessons. Tingueu trellat i ordre.
Voreu com serà un bon dia, garantit.
I fins, el moment de l'esperada frase: ‘Senyor Pirotècnic pot començar la Mascletà’.

SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA.
__________

jueves, 9 de febrero de 2012

PERQUÈ HO SABEM DE BONA TINTA ...

... estem en condicions de comentar, que hui una comissió de respectables de la Penya s'ha desplaçat expressament a Alcoi a solucionar un problema sorgit amb la lletra Ñ, entranyable símbol de la llengua castellana.
Desitgem que els comissionats s'hagen estudiat el disbarat ortogràfic perquè realitzen la correcta correcció, seguint les normes del diccionari de Mossèn Alcover: excel·lent i docta font d'on solen mamar els estudiosos, com els infants xicotets fan per 'lligar mamella'.
Ens consta que així haurà sigut: al migdia algun encara seguia agarrat a tan suculenta prominència, mentres altres continuaven assaborint les mandonguilles d'aladroc de la Placeta de la Creu Roja.
Seguirem informant.