domingo, 26 de agosto de 2012

UNES CRIDADES DE TELÈFON,



... uns curts missatges per WhatsApp i, en un no res, un festiu número d'enreixats, acompanyats del divertit grup d'Albaida, es van unir als habituals socis de la més humorística penya alcoiana.
 
Ahir, el Bon Humor bullia d'animació. Finalitzat el fugaç montepio va començar el lent i cerimoniós vermut i, quan semblava que aquest arribava al seu fi, van aparèixer  -i ací la magía festera-  uns 'educands musicals’ que van enfervorir i entretenir a tots els assistents, mantenint un envejable ambient musical que sempre deu d'acompanyar aquestes reunions: senzillament, és l'essència que realment li imprimeix caràcter i personalitat als encontres setmanals de l'Ave Maria.
 
Des d'ací, la gent de l'Enreixat  -que va compartir festeig-  vol destacar als de la Vall d'Albaida per la seua evident resposta a la convocatòria, als 'humorístics' d'Alcoi per rebre'ns amb les braços oberts, als improvisats músics pel seu interès comprovat ... a tots, moltes gràcies. Tornarem.
 
Fotos: Tono Tormo i Cuqui
 

jueves, 23 de agosto de 2012

ENCARA ESTEM A L'ESTIU,





... puja't al tramvia a la Malva-rosa i esmorzem tots junts el dimecres dia 5; després visitarem la Casa Museu de Blasco Ibáñez.
Avisa'ns si vas a vindre, per tal d’allargar la taula i no passar calor al Bar El Chato.
I l'hora? com sempre, a les deu del matí.
LA SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA.

UNA COSA TENIM CLARA:



... el montepio es reprendrà el proper divendres 7 de setembre, lo que està més fosc és ... on?
Ens arriben notícies que, davant la perllongada estada en Montesol del nostre president, el secretari  -qual nerviosa fallera valenciana-  va recorrent, des de fa dies, tots els racons del cap i casal a la recerca d'un local obert.
Vos tindrem informats de les novetats que puguen sorgir, encara que ens preocupa que tant el tuba com el caixista es cabregen de tanta cercavila i ens quedem sense música. Avisats esteu.

miércoles, 22 de agosto de 2012

HUI DIMECRES,

 

... la Secció de Jubilats de la Penya ha finalitzat el seu cicle d'esmorzars estiuencs. Per tercer any i de l'experta mà de Ramiro  -ja ens va sorprendre amb el recordat refrigeri dels Reis Mags a la filà Mudèjars-  ens hem reunit al Bar Martinica de la platja de Tavernes de la Valldigna, on tenia encarregats uns apetitosos calamars, ous fregits, ensalades, queradilles braves ... bé, de tot.
En aquesta ocasió ens ha acompanyat, per primera vegada, Miguel Juan Reig destacat Contrabandiste* a qui li donem la benvinguda i desitgem que en el futur freqüente les nostres activitats, sempre que les seues obligacions i lloc de residència l'hi permeten.
I ara ... al setembre, l'obertura oficial del curs. Allà ens veiem.
 
* Som conscients de l'observació que ens arribarà d'algun purista de la Festa: ‘cal dir, Andalusos’. Estem acostumats.
Fotos: Eusebio Martín i Cuqui
 







 
 





jueves, 9 de agosto de 2012

AQUEST ANY FAREM...




... la  sessió d’obertura del curs a prop de la Mediterrània.

El proper dimecres 5 de setembre ens trobarem, a l'hora de costum, per la zona de la Malva-rosa i al carrer Calvite, 177 (cantó amb el de Mendizábal) estarà esperant-nos el senyor Juan  -del Bar El Chato-  per començar a preparar els entrepans de la seua variada carta.

A les 12 hores visitarem la Casa Museu de Blasco Ibáñez. Primerament, ens projectaran un vídeo i a continuació, recorrerem les seues dependències; la duració estimada de la visita és d'uns quaranta minuts.
Acabat el tuàutem, si Evaristo ens diu d'anar a un baret que coneix per allí a menjar uns sepionets... ni cas; com a màxim, un cafenet seguit d’una saludable caminata pel Passeig Marítim.
Per arribar fins allí: en cotxe, no tindrem cap de problema d'aparcament; en autobús hi ha diverses línies, però tinguem en compte que des del centre es tarda uns 40 minuts; als que els vinga de gust, el tramvia té la parada al principi del carrer i, a continuació, un passeig matiner vora la mar és una bona opció; per contra, si ens decidim pel taxi, ull al parxe! no siga cosa que algun espavilat de l’ofici ens done 'una volta a la Marina' i encara haurem de parar-se a la Vila a comprar uns trocets de moixama per l'esmorzar ...al preu que està, malament.
Com siga, al Bar El Chato ens vorem a les 10 del matí.
La Secció de Jubilats ens recomana que confirmen l'assistència a la major brevetat i demana disculpes pel solapament de convocatòries, motivat per l'interès de que ens arriben a tots amb temps suficient. Moltes gràcies.

Foto: Cuqui

EL NOSTRE "BOTÍN"

lunes, 6 de agosto de 2012

QUÉ PENSES FER EL DIA 22?



Ja saps…  els que vullguen esmorzar, ens reunirem, a la PLATJA DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA eixe dimecres. No hi haurà visita cultural.
Punt de trobada: A les 10 hores a l'Estació de Tavernes de la Valldigna i posteriorment ens dirigirem a esmorzar al Bar Restaurant MARTINICA, Parc del Llac, 1-A, de la Platja.
Si no has avisat, serà convenient que confirmes lo més prompte, per no armar-li a Ramiro un embolic a última hora.
Gràcies per la vostra col.laboració.

LA SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA


Foto: Muntatge sobre foto pàgina Web informacion.es

domingo, 5 de agosto de 2012

REPRODUÏM LA NECROLOGIA…


…publicada per mossèn Ismael Ortiz Company a Facebook:
HA MORT MANOLO BERNABEU, EL XISPA.
Ahir en passar per la Plaça d'Espanya, vaig observar a uns policies i als sanitaris al costat d'un cos sobre el banc de la Font de la Bandeja tapat amb un llençol. Era Manolo, el "Xispa", que s'havia quedat mort a ple sol, a l'espera que algú es percatara i donés l'avís. Després de més d'una hora, el cos va ser introduït en un furgó per ser traslladat a Alacant on se li realitzaria l'autòpsia. Els tramits propis de una mort al carrer.
Per les circumstàncies adverses de la vida, per la seva psicologia trencada, la seva vida transcorria pels carrers del centre d'Alcoi. No va voler, o no va poder, acollir les ajudes que en diferents moments se li van oferir. Se li veia tots els dies per la Plaça d'Espanya, ja que es limitava a transitar pacíficament d'un costat a un altre, amb un port totalment descurat, però amb l'estima i salutació dels uns i els altres. La seua vida i la seua mort ens pot fer pensar a molts.
Para els qui vulguin i puguin fer-se presents, la missa d'enterrament serà en el Tanatori del Carrer Sant Vicent el dimarts 7 de juliol a les 11'00 hores.
Descanse en la pau de Déu.
Foto: Toni Miranda.


Des de la nostra penya, i sobretot els que freqüentem el Bon Humor, ens unim a les paraules de pau a les que ens convida don Ismael.

miércoles, 1 de agosto de 2012

APRENENTS DE MOROS I CRISTIANS


Una escola de Xixona dóna als xiquets classes teòriques i pràctiques de la festa.


La Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià de Xixona inicia el proper dilluns 6 d'agost l'Escola de Festes. Una idea innovadora en les festes de Moros i Cristians i de la qual esta entitat és pionera. L'objectiu fonamental és que els aprenents de festers coneguen el significat de cada u dels actes de la festa, que coneguen la música de Moros i Cristians, que aprenguen el funcionament de la festa i de les seues filaes, que sàpien valorar el treball que realitzen presidents i delegats de fila, i fonamentalment que sàpien desfilar.
Per a cobrir estos objectius es realitzen quatre sessions que conjuguen la teoria i la pràctica, ja que un dels principals objectius és que s'ensenyen a desfilar, i açò es fa practicant, és a dir desfilant. Se'ls ha ensenyat a fer de caporals d'esquadra, tant moros com cristians, a diferenciar entre els ritmes dels dos bàndols i a valorar el treball dels denominats puntes i centre dins d'una esquadra.
Estes classes estan destinades a xiquets i xiquetes les edats dels quals estan compreses entre els 10 i els 14 anys. Els professors són membres experts en les festes, capitanejats en les classes teòriques pel director i fundador de l'Escola de Festes, Jaume Miquel Peidró, i en les pràctiques pel gran caporal d'esquadra de la filà Moros Vermells, Luis Cortés Masià, Carrasco.
Amb la finalitat que l'alumne puga seguir tota la teoria, la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià va editar en el 2009 la nova edició del quadern de treball de l'Escola de la Festa i l'Escola d'Ambaixadors de Xixona de forma conjunta. Aquest llibre es reparteix gratuïtament entre els alumnes assistents.
El text és obra de Jaume Miquel Peidró i de Josep Miquel Arques Galiana, els qui han sabut utilitzar un llenguatge molt assequible per als aspirants a festers. Per a comprovar els resultats pràctics d'esta primera experiència, el divendres 17 d'agost se celebrarà la desfilada dels xiquets, en la qual els xiquets i xiquetes desfilaran davant de les seues respectives bandes, acaparant el protagonisme per unes hores. Durant esta desfilada se celebrarà el concurs de caporals d'esquadra, podent els professors avaluar als seus alumnes.
L'escola de la festa s'ha estructurat com una verdadera carrera universitària, perquè els alumnes, al superar el tercer curs, rebran el títol de llicenciat en Moros i Cristians durant el concert de la Banda Juvenil en el proper mig any.



Font: Diari Levante – EMV, València (1.8.2012)
Foto: Pintura de Ramón Castañer

A TAVERNES DE LA VALLDIGNA


Apreciats tots:

Com sabeu el proper dimecres 22 d'agost, Ramiro  -que té molt predicament en Tavernes de la Valldigna-  ha organitzat un esmorzar en el Bar Martinica a les 10 hores. Ens consta que el nostre amic està prenent-se molt d'interès: no li fem una lletjor.


Aquest és l'únic recordatori que vos enviem.

Només els que comuniqueu SI, rebreu informació detallada per eixe dia.

Gràcies per l’atenció i col.laboració.

LA SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA

HA SIGUT UN ENCERT...

 ...que Miquel Giménez tinguera aparaulat el menú de l'esmorzar de hui; la preparació de vint entrepans variats, per a altres tants jubilats, haguera sigut interminable: que sense sal, que amb el pa un poc torraet, que la botifarra més bé socarraeta...Malgrat d'això, les cambreres, ja se les ha vist i desitjat per preparar les vint 'especialitats' de cafè, cosa que ha propiciat que, a continuació i sense consulta, ens hagen servit una 'uniforme' copeta de moscatell fred, sense dret a modificació. Un altre encert, aquesta volta d'elles.


Per quarta ocasió el Bar El Llaurador ha acollit a aquesta secció de la penya en la seua ja tradicional primera eixida estiuenca a Cullera que culminarà, el seu període vacacional, amb la visita a Tavernes de la Valldigna el proper dia 22, donant pas als mensuals esmorzars - culturals.

















Mireu per on, el Senyor de Barxell, sense moure un dit, es trobarà amb una col·lecta de 70 €, gràcies a que el preu estava   concretat i, per allò de l'arredoniment, tots cuidem que el somriure del Jabato ens acompanye.  Algun dia ens arribarà la seua recompensa. Segur.