sábado, 29 de septiembre de 2012

JA ESTEM…



... en l'última revolta del camí que ens portarà al Mig-Any fester.
Si cliqueu el següent enllaç, trobareu el programa oficial de l'Associació de Sant Jordi:


Als que vos acosteu per Alcoi aquests dies, feu Festa i que ho passeu bé.

 

Foto: Muntatge sobre Olleta del Restaurant Apolo.

GRATITUD DELS AMICS DE 'LA VELLA'



Cliqueu el següent enllaç:





Foto: José Amorós Sanchis de la pàgina web de "cimapolo.wordpress.com"

jueves, 27 de septiembre de 2012

QUAN VA VORE ...


... que els 'moscosos' van alçar el vol i el nou 'mestre' s'atreviria a llegir-li el cató, va pensar: entre els vells no tinc res a fer fins al dia de la meua jubilació.
I va reflexionar, si vull conservar el meu 'status' a la penya, anar pujant escalons i aconseguir presidir-la, he d'aplicar les arts del bon funcionari: contentar als manons. Així, en les nadalenques, em despenge amb un pastisset de carn: la 'varietat extra' de la nit, amb toc alcoià.
Molt il·lusionat amb aquesta sorpresa que els està preparant, pensat vigilar de prop a l’Amparito quan calfe tan dolç menjar.  Convé que estigueu atents, no siga que complint aquest menester es dedique a donar-li algun pessiguet i bateculet... la cosa vaja a més i s’acabe amb un inesperat i lasciu descontrol en el menut fogó.
Si, casualment, s'arriba a aquesta llicenciosa situació, vos aconsellem que no emmarqueu l'artístic 'socarrat' sense haver-li eliminat l’olor de socarrim. La dona vos pot tirar pel balcó.
Avisats i alerta.

P.S. Des d'ací, els jubilats desitgen que el 'Secre' solucione els seus assumptes ràpidament i es puga unir novament al grup ... 'el Pelat', com en el futbol, està guanyant-li terreny.

martes, 25 de septiembre de 2012

AMB SENTIT DEL COMPANYERISME ...

 
... Alfons Mestre, ha fet un pas endavant i gestionarà la Secció de Jubilats a partir de l'any que ve.
Ens satisfà la naturalitat amb què es produirà el traspàs de responsabilitats d'aquesta agrupació, un cop finalitzada la seua primera època, i la bona disposició i implicació, del nostre amic, en la tasca de consolidar-la i engrandir-la: per això comptarà amb la complicitat d'uns quants col·laboradors.
Des d'aquest mateix blog, fa dos anys, vos avançàvem que la seua persona seria decisiva i determinant en la nostra penya. Això ha arribat.
Enhorabona  Alfons!
 


Cliqueu la foto per engrandir-la.
.

lunes, 24 de septiembre de 2012

LA TEORIA ECONÒMICA ...

 
... del Jabato, que tanta alarma provoca als jubilats de la nostra Secció, aflora entre les classes polítiques.
 


Foto: Vinyeta de Peridis de la pàgina web de "elpais.com".
.

domingo, 23 de septiembre de 2012

MÉS D'UNA TRENTENA ...

 

... d'enreixats hem tingut la fortuna d'assistir al concert que conjuntament, i sota la direcció d'Àngel L. Ferrando, la Societat Musical La Pau de Beneixama i la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi han oferit al públic valencià en la sala Iturbi del Palau de la Música.
Qui escriu aquestes línies, de xiquet, quan ja començava a distingir algunes notes de solfa, li van aparèixer en el pentagrama les claus de 'fa en quarta', 'sol en segona' i es va fer un embolic que encara li dura i és un incompetent en l'art musical; simplement, s'atreveix a recalcar-vos que el públic va gaudir, aplaudint fortament cadascuna de les interpretacions del programa, pel seu alt nivell.
Amb motiu d'aquesta experiència de 'Les 2 bandes alhora', hem recollit de la pàgina web de "nuestrasbandasdemúsica.com", el curiós comentari sobre l'única peça musical que componia la segona part i que vos traslladem:
Històrica transcripció del «Nou Món»

La coneguda Simfonia en mi menor nº9 «del Nou Món» opus 95 del txec Dvorák, escrita originalment per a orquestra al 1893 mentre el compositor estava als Estats Units d’Amèrica, es presenta en una singular transcripció per a banda simfònica datada a Carcaixent a l’octubre de 1935 i signada per Carlos Gómez, el manuscrit de la qual s’hi conserva a l’arxiu de La Primitiva. La banda alcoiana va estrenar aquest arranjament al 1952 sota la batuta de Fernando de Mora, quatre anys després, el quart moviment s’hi va programar per a tancar el concert de presentació de Amando Blanquer al desaparegut Teatre Circ d’Alcoi.
I acabem ... enhorabona als components d’aquestes dos bandes tan emblemàtiques de les comarques de l'Alt Vinalopó i l'Alcoià i gràcies, pel matí tan agradable que hem pogut compartir amb vosaltres.

viernes, 21 de septiembre de 2012

CONTINUEM AMB NOVES PROPOSTES.


Ara els jubilats -a pesar del inevitable colesterol- reivindiquen a l'organització de la seua secció que, de tant en tant, en els mensuals esmorzars - culturals puguen gaudir d'una determinada 'varietat' extra que tant complau a tota la seua gent.
 

Però de seguida la rigorosa 'mà negra’, sentència: "i damunt voldreu que, tan apreciat embotit, ens el subministren des d’Alcoi, amb el consegüent sobrecost afegit dels ports de la 'fregoneta'. Ni parlar, heu de sacrificar-se i vos propose, més bé impose, una altra austera 'varietat' perquè l'economia de la 'meua' Raca - Raca no se’n vaja a fer punyetes "
La ronyosa i descoratjadora suggerència del Jabato, als nostres il·lusionats pensionistes, els ha deixat amb el rostre evidentment avinagrat i amb pudor de ceba.

Fotos: Rafa Rufino

 

lunes, 17 de septiembre de 2012

COM A 'DESPEDIDA'

 
Benvolguts jubilats i simpatitzants, amics tots:
Durant la recent visita a Cocentaina vaig aprofitar per comentar-vos que, transcorreguts quatre anys, era el moment oportú pel meu relleu com a representant d'aquest grup d'amics.
Conseqüentment, vos confirme que, a partir de la pròxima Junta de gener del 2013 -segon dimecres de mes-, deixaré aquesta responsabilitat a la que em vaig obligar amb molt de gust i carinyo.
Considere que aquest període de reflexió, que comencem ara, serà un temps suficient perquè algú done un pas endavant i prenga el testimoni.
Vull destacar-vos, és de justícia, el recolzament inicial que vaig tindre de dos persones: Parreta, acompanyant i tertulià durant el primer esmorzar a 'El Aladino', i de Miquel Giménez que aquell matí, durant un inevitable viatge, telefònicament ens va animar i unir a aquest projecte naixent. I, a tots, agrair-vos l’interès i la nombrosa participació que han sigut determinants per al desenvolupament d'aquesta agrupació: puc assegurar-vos, i ho sé, que la nostra secció disposa de sobrat capital humà per a la seua continuïtat i futur enfortiment.
Compteu amb la meua col·laboració i, sobretot, amb l'estima que vos tinc des de sempre.

M.P.C. / Cuqui
________________________________
Secció de Jubilats de la Penya l'Enreixat
 

sábado, 15 de septiembre de 2012

FINS EL PROPER 13 D'OCTUBRE ...

 
... podeu visitar a la sala 'Octubre Centre de Cultura Contemporània' (Sant Ferran, 12 -barri El Mercat- València) l'exposició 'El sentit de l'Índia' del fotògraf Iván Guerola Llorens.
La inauguració d'aquesta mostra es va realitzar el passat dia 13 i la presentació de l'acte va córrer a càrrec del nostre amic Carles Moya Espí, Catedràtic de Filosofia de la Universitat de València.
Pel seu interès vos recomanem la vostra assistència.

Foto: Las Provincias.


UN MATÍ,



...mentres assaboria el seu cafenet, José Luis -El Jabato- pensava: aquesta costum de reunir-se els primers dimecres de mes és tan bona, com la dels indulgents primers divendres que vaig conèixer gràcies al meu pas pel Patronat dels Salesians. I va sentenciar: tinc que fomentar i engrandir aquests actes festius i culturals.
 
Sense detindre-se un instant, ens ha preparat una visita al MUSEU D'HISTÒRIA DE VALÈNCIA. Sigam agraïts i corresponguen-li, amb una nombrosa assistència. El seu treball ho mereix.
Ens indica que l'esmorzar serà, en Mislata, el proper 3 d'octubre al Bar Casa Maria, avinguda de Blasco Ibáñez, 1 B - molt a prop del museu-, a les 10 hores.
Com de costum, a les 12 hores iniciarem la visita guiada al museu, l'edifici està situat al carrer València, 42 de Mislata (davant del Parc de Capçalera, al costat del pont Nou d'Octubre).
Si vas en bus: Línies 7 (parada costat del Museu), 3, 70, 81, 20, 17, 29, 95 (parades en un radi de 100 metres).
Si t'acostes en el Metro: Línia 3 i 5 (Estació Nou d'Octubre)
La teua contestació sempre ens és molt útil. Gràcies.
 
LA SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA

 

jueves, 13 de septiembre de 2012

SEGUINT AMB EL VERMUT.

 

 
Quan, al voltant de les deu i pico de la nit, s'acaba l’aperitiu, sempre hi ha algú que resignadament, encara que un poc enfadat, comenta: “té els ous quadrats".
En atenció aquests pacients socis del montepio, la Junta suggerirà que una de les taretes de la profusa carta, que tenen acordada, siga substituïda per una altra de nova creació i eròtica denominació.
Òbviament, i per evitar-vos falses il·lusions, aquesta modificació només es contemplarà en dies puntuals i extraordinaris. Feu-vos l'ànim que, més o menys, s'acabarà com la batalla perduda de la cervesa: ja ho dèiem abans, quadrats.

 

Foto: Gemma Terol García

miércoles, 12 de septiembre de 2012

VERMUT DIVENDRES MONTEPIO

 
Taretes variades durant tot el nou curs
 
 

DES DE FA UNA TRENTENA ...


.
..d’anys, el bondadós José Luis, té  -com diu la popular cançó- “una espinita clavada en el corazón”: el seu major desig és oferir-nos als enreixats un valuós aguinaldo per la festa de Nadal; fins ara, els seus sensuals galantejos amb l'atzar, sempre se li han resistit i no han passat de permissives aproximacions.
Durant la seua estància, en calorosa nit d'agost, als peus de la muntanya del Carrascar no podia conciliar el son i va recordar que, allà per l'any 1653, el Paborde Guerau va ser l'afortunat testimoni del miracle lilial succeït en aquestes mateixes terres. I El Jabato va sentir enveja sana d’aquets eclesiàstic; però com home religiós que és: medità i pregà; després, es va tranquil·litzar i s'adormí.
No obstant això, a l'alba, des de la finestra de la seua casa de Barxell, observant el grandiós espectacle que li mostrava la naturalesa, pensà: “Ora et labora”. Finalitzades les seues oracions matinals, es va preguntar: ara, si vull un portent diví per als amics de la penya, he de posar tot el meu esforç i treball. Pensat i fet.
 
En el seu cotxe i, a tota velocitat, es va dirigir a l'Òptica Garrigós d'Alcoi. Només arribar, va fer la seua reflexionada comanda: unes ulleres amb vidres de color marró fosc. Des d'eixe moment llueix, a sol i ombra, aquestes misterioses però venturoses ‘antiparres’ a l'espera del agraciat dia.
El nostre generós i sacrificat amic pot estar segur que, ens arribe o no la il·lusionada i desitjada gratificació nadalenca, per a tota la Penya l'Enreixat sempre serà el seu 'Proveïdor Oficial'. Gràcies i per molts anys. Toque o no toque.
 

martes, 11 de septiembre de 2012

DES DE FA TEMPS, EL NOSTRE ...







 











 
 
 
 
 
 
... empleat públic per oposició creia que una mosca collonera * establerta a la penya li estava molestant, suplantant i el seu malestar  -ja li tocava fins als collons-  anava en augment ... però estava equivocat, va oblidar que "quan el mal ve d'Almansa, a tots alcança”: un lacònic Reial Decret li va fer pols i destruir tots els mocosos que imaginava al seu voltant, quedant-se en situació d'excedent forçós i ... la secció òrfena de secretari.
Tot i no disposar de tan alt funcionari, els jubilats  -que de seguida van buscar substitut-  van celebrar el passat dimecres dia 5 la Obertura de Curs. Van iniciar l'acte amb un clàssic esmorzar al Bar El Chato i posteriorment van visitar la Casa Museu de Blasco Ibáñez en la Malva-rosa.
En aquesta ocasió, per primera volta, ens va acompanyar Vicent Durá  -de Benaguasil-  a qui li donem la benvinguda i desitgem es convertisca en un habitual d'aquests actes de la nostra penya, en la que compta amb diversos amics: va participar en el boato de la 'partida' del Capità dels Andalusos del 2010.

* Ara, irònicament, al Montepio observem que el secretari s'ha transformat en un nerviós borinot: li fan arribar notícies de que el seu 'substitut' en els esmorzars, domina la situació en solitari, l'arqueig el quadra a la primera, treballa amb un bolígraf prestat i damunt El Jabato està cada dia més content. Només Déu sap allò que passarà.

Fotos: Cuqui

domingo, 9 de septiembre de 2012

SOTA LA DIRECCIÓ…

 

...d'Àngel Lluís Ferrando, titular de la Corporació Musical Primitiva d'Alcoi i de la Societat Musical La Pau de Beneixama, les dues bandes participen en un projecte comú consistent en la realització de quatre concerts (Alacant, Beneixama, Alcoi i València) amb un programa ambiciós. El projecte, que reuneix dalt de l'escenari a 130 músics, es presenta sota el títol '2012: a propòsit d'Amèrica '.
Dissabte dia 22, a les 11'30 h, al Palau de la Música -Sala Iturbe- tindrà lloc l'actuació prevista a València. L'entrada és gratuïta (localitats limitades).
Tot el programa gira al voltant de la mateixa temàtica, Amèrica, amb obres de compositors americans a la primera part, i la visió del continent americà d'un compositor europeu a la segona part.
Tots els membres de la penya hem rebut, personalment, de Fernando Pérez Tur l'informació de que la nostra Vella estarà al Palau. No obstant això, aquesta notícia la inserim al blog perquè arribe a tots els nostres amics que, sense ser socis de la penya, estan integrats en la mateixa i participen de moltes de les nostres activitats.







Foto: Dibuix de la Música Vella d'Alcoi vista pel recent amic desaparegut Raül Botella.



martes, 4 de septiembre de 2012

SABEU PER QUE EL SECRETARI ...



...té tant interès en què ens reunim el proper divendres al Micalet, després de la quantitat les revoltes que s'ha donat per tots els racons de València, a pas de música festera, en busca de un local a on quedar bé.
Hi ha novetats o interessos? Amb les ganes que tenia d'anar al Pegaso i fins estava disposat a fer-se càrrec de La Tasca, serà que: això, que ha arreplegat al Mercat Central, ho paga ell en agraïment a no sabem a què. Li hauran concedit un Fondo de Pensions de Moscosos?
Siga el que siga, allà ens veiem a l'hora de costum: huit de la vesprà.
De tota manera s'avisa als agüelos i pares, amb nens bascosos al seu càrrec, que aquest dia no hi haurà servei de cangur i els recomanem que es queden a casa, s'òbriguen un quintet, busquen algun potet d'eixos que hi ha per la despensa i si la cosa es complica poden recordar i meditar el passatge bíblic del rei Herodes i els desemparats i innocents xiquets.