domingo, 27 de abril de 2014

AMICS, VOS DEIXEM DURANT UNS DIES.


Ens en anem a Alcoi, al seu Partidor.

“Vicent  - em digué mentre m’agafava del muscle-  ara vaig a portar-te al carrer Sant Nicolauet.  Allí, al Partidor, on es distribueix l’aigua a la ciutat, també és el lloc on es distribueix la festa”. I just quan tots dos hi vam arribar, amb un somriure d’orella a orella i amb la teatralitat que el caracteritzava em digué: “Per Alcoi i per Sant Jordi, avant l’entrà”.


(DelHomenatge imaginari, indignament precipitat…”  de  Susanna Francés i Tomàs i Vicent Luna i Sirera. Font: L'Alcoi que estimava Estellés).




“Alcoi, abril, i moros i cristians.

Omplen carrers la música, els records

i tot és viu, com acabat de fer.

Carrers d’Alcoi, i moros i cristians”.




(Del “Mural del País Valencià. III, Alcoi” de Vicent Andrés Estellés)

Foto: Extreta de Facebook, pàgina ‘Aficionats a la Música de Moros i Cristians’  



sábado, 26 de abril de 2014

EN AQUESTES DATES,


la parròquia de Sant Martí, bisbe, de València és el punt de reunió de l’Asociación Alcoyana de San Jorge Mártir: entitat que conserva i patrocina una capella consagrada al nostre patró en aquesta artística església, en ple barri de La Seu (Ciutat Vella).

Aquest migdia, amb motiu de la recent festivitat de Sant Jordi, s'ha concelebrat una Eucaristia que va presidir l’il·lustríssim  Miguel Payà Andrés, alcoià, canonge magistral i vicepresident del Capítol de la Catedral de València, assistit pel rector titular mossèn Mariano Trenco Albiach i el salesià alcoià Francisco Córcoles; l'acte litúrgic va concloure amb la veneració de la relíquia del sant i interpretació de l'emotiu càntic Insigne Mártir, compost l'any 1898.

Posteriorment, els assistents es van traslladar a la societat l'Ateneo Mercantil, on va ser servit un dinar d'amistat en el seu confortable restaurant.

Aquesta associació allotjada a la capital valenciana va ser creada en data, encara que sense documentar, anterior a la dècada dels anys quaranta del segle passat; actualment, un grup de protectors continua fidel al compromís fundacional de la mateixa, que no és altre que la devoció al sant de Capadòcia.

Trobareu un àlbum de fotos d'aquest acte a la pàgina de Facebook de la Penya l'Enreixat.


Fotos: Cuqui

viernes, 18 de abril de 2014

MATINS MUSICALS A ALCOI


Gràcies a les atencions de les bandes de música La Nova i La Vella, diversos membres de la penya es van desplaçar des de València per assistir als Concerts d'Exaltació de Música Festera, tant al celebrat el passat dia 6 com al de l'últim Diumenge de Rams.

L'Enreixat  manté una estreta relació amb aquestes dos entitats musicals: la de La Primitiva arranca per la seua participació en el concert que, amb motiu de 25è aniversari de la fundació de la penya, es va celebrar al  Palau de la Música de València al febrer de 1999 i, amb La Nova arran de l’estrena absoluta del pasdoble "L'Enreixat", de José M. Valls Satorres, al Círculo Industrial d'Alcoi durant  l'any 2013.

Gràcies amics, pels dos matins de música de moros i cristians que heu ofert al poble d’Alcoi.

Fins el Dia dels Músics! Allí estarem per a escoltar-vos.



sábado, 12 de abril de 2014

CAVALLERS, VOLEU FESTA?



I amb l'aprovació unànime dels assistents es va donar començament al vermut, amb la il·lusió posada en l'anhelat sobre de paper color blanc del montepio. Llarga espera que per a alguns es va fer eterna: per moments, es van imaginar exercint de ciutadans vestits de mirons en les pròximes festes davant la tardança del repartiment dels seus legítims estalvis.

Va arribar l'hora. No sense una misteriosa crida del president demandant la presència del Jabato i Javi Souet al seu costat. Els angoixats amics, amb molt nerviosisme i cara de circumstàncies, ja que s’esperaven una petició pública i de compromís de cara a la propera Creuà de maig. No va ser així, la màxima autoritat de la penya els va fer lliurament del trofeu del Primer Campionat de Cotos  que tan merescudament van guanyar. Quina alenà van donar! Tot i això, un clar avís.

















La sala del Micalet donava goig de vore, es trobava de gom a gom i sobretot va regnar entre la concurrència, harmonia, alegria i companyerisme.

I aixina, ben entrada la nit, va acabar la nostra 41è Treta del montepio.




Hi ha un àlbum de fotos a la nostra pàgina de Facebook.

Fotos: Marcos Antonio Payà i Cuqui

viernes, 4 de abril de 2014

COM EL PRIMER DIMECRES DE MAIG...



... encara molts seguiran esgotats, malgrat el dia del descans, ajornem l'esmorzar cultural al següent dimecres, és a dir, el dia 14.

A les 10 h ens trobarem a la cafeteria de la Casa Cultural La Beneficència (carrer Corona, 36) que té el seu accés des del pati central situat a l'interior de l'edifici. El preu dels entrepans  -i al que li vinga de gust en platetserà moderat, seguint el pla d'austeritat que ens vam proposar i pel qual apostem; per tant, que ningú espere gaudir, durant l'esmorzar, d'un parrell de botelletes de Les Alcusses del Celler de Roure per allò de que, posteriorment, contemplarem la figura del Guerrer de Moixent, exposada en el Museu de la Prehistòria de València, i objecte principal de la visita cultural d'eixe matí. Un peleón o una cervesa. Trieu.

Tenint en compte que estem damunt de la Setmana Santa i només a uns passos de la Festa de Sant Jordi, demanem ens confirmeu la vostra assistència el més aviat possible.

També vos informem que l'entrada al museu és gratuïta i durant el recorregut ens acompanyarà un guia sense cap cost addicional.

I res més. Esperem comptar, eixe dimecres, amb la presència de molts de vosaltres. Açò ens alegra.

LA SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA


jueves, 3 de abril de 2014

NO VA AMANÉIXER EL DIA SOLEJAT...

















... com esperàvem, però no va ploure.

Acabat l’esmorzar matiner al Mesón Carlos d'Alberic, ens vam traslladar a la presa de Tous. A peu de porta ens esperava José Valero, cap d'explotació, que ens va acompanyar durant tot el matí per les seues instal·lacions. Durant el recorregut per les mateixes ens va donar tota mena d'explicacions tècniques  -construcció, funcionament, manteniment, etc-  i socials que van ser molt interessants i profitoses per als assistents.

Des d'ací el nostre agraïment a l'enginyer Valero i col·laboradors per apropar-nos a aquesta monumental obra a la Ribera Alta. També a José Manuel Gisbert que, gràcies a la seua gestió, va fer possible realitzar aquesta visita















PS. Mes rere mes, va incrementant-se el nombre de becaris i ja hi ha veus  -sobretot de la racaque clamen una ley de mecenazgo que els regularitze. Com acabarà açò? Algú haurà de pagar tant luxe. La Secció deurà de prendre mesures. Vorem.

Hi ha un album de fotos en la nostra pàgina de Facebook


Fotos: Rafael Figueres i Cuqui

Cliqueu les fotos per ampliar-les