lunes, 19 de enero de 2015

AMB LA VISITA AL PREVENTORI


va començar el Dia de la Penya en terra alcoiana.


Acabat aquest càlid acte, al local dels Verds va tindre lloc el vermut - dinar que enguany, com a novetat, va ser seguit per l'ensaio, finalitzant la jornada fent un mosset de coques en farina i tomaca. Molt bé! el nou esquema ha agradat a la gent.

Des d'aquestes línies el nostre agraïment als representants de la filà Verds que ens van acollir amb molt d'afecte; reconeixement que també fem extensiu a les autoritats municipals, càrrecs de la Festa, amics i músics que ens van acompanyar en aquest dia tan important per a nosaltres.

S'ha de viure fora d'Alcoi per saber-ho.





















Fotos: Jaume Cantó i Jordi Parreta 


sábado, 10 de enero de 2015

JUNTA I DINAR DE CAP D'ANY



Després d'agrair a Alfons Mestre i Juan Varona la seua entrega en el dia a dia de la Secció i, també, a quants han col·laborat a lo llarg de l’any passat; els jubilats van acordar prorrogar, sine díe, el mandat d’aquests dos eficaços gestors. Aplaudiments! per tot arreu.

I, tot seguit, Marcel·lí del restaurant Adelina, a les ordres dels becaris -que per això estan -, es va despenjar amb un aperitiu de selecta execució. Abundants i variades taretes amb predomini de fruits marins, destacant els peixets de vora mar capturats mitjançant l'art de la pesca al rall, per a continuar amb l'esperat arròs de llamàntol i acabar amb els postres, els cafès, algunes copetes i després, els fumadors al carrer mentre la resta arreglava el món.

Un bon dia de retrobada després del període nadalenc, acte que ha arrelat totalment entre la gent de la Secció.

Gràcies a Jaume i Jose Manuel ànimes de l'organització d'aquesta jornada i, com no, per haver aconseguit que la butxaca no es cabrejara. Molt bé!


Fotos: Gentilesa d’Alfons Mestre i Jaume Cantó. 

jueves, 8 de enero de 2015

ENTRE COPES, COM DE PEL·LÍCULA.



Un d'aquests tres amics, en veu alta, sol explicar que el seu plat preferit és el fondo perquè li cap més menjar i afegix que li agrada, si pot ser, regar-lo -a manta- amb un abocat vi barrejat amb Casera. Com veieu, tot un delicatessen saforaui.

L'altre, individuo de bicentenària filà, està convençut que es xama seleccionats vins de Ribera del Duero durant els ensaios alcoians quan, oh! punyetera realitat, no passen de ser humils Ribera del Serpis. No esperem faça carrera com sommelier.

I el de més enllà, no té cap mania: tant gaudeix prenent-se un colpet de cafè gelat com un parell de cerveses -marca blanca- del Bon Humor. El seu plaer inconfessat és xuplar un cigarret enrotllat al cel ras en qualsevol pati de bochinche fester.

Sospitant que el nivell vinícola de tots vosaltres estarà més o menys, més de menys que de més, com el dels nostres amics hem organitzat, baix l’abric del Consejo Regulador Denominación de Origen Vinos Valencia,  un tast de vins per al dimecres dia 4 de febrer a les 19 hores al seu local social del carrer Quart, 22. Gràcies a la aprofitada lliçó d'eixa vesprà, estem segurs que d'entre tots nosaltres eixirà la futura Nariz de Oro 2015.

Ei! Corfirmeu, des d'ara, si vos ajunteu: hem de encomanar el càtering -berenar- al bar de davant.

Volem que sigau sabedors que gràcies a les gestions de Sele Balmaseda i al suport i interès de Cosme Gutiérrez -responsable de DO Valencia- serà possible aquesta atraient reunió. El nostre reconeixement a tots dos.

Amics. Alcem les copes!


SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA

viernes, 2 de enero de 2015

INDESINENTER,






tal com manifestaria el nostre emèrit i que, més o menys, vol dir: xicons, açò és un sense parar.

Sense descans, l'organitzada Junta que ens hem regalat, ja està convocant-nos per al Dia de la Penya que, enguany, es farà el proper dissabte 17 a la filà dels Verds.

Entre mig, els jubilats es reuniran el dijous dia 8 amb motiu del Dinar de Cap d'Any; prèviament a aquest, prorrogaran –a dit- el mandat als seus president i recaptador.

Davant tal acumulació d'actes cal anar pensant, i la Junta ens ho recorda insistentment, en omplir la vidriola del montepio. Ni el cobrament dels 0,71 € del prorrateig de la loteria, ni encara que el Jabato ens estrene de per vida, eixirem d'aquest mal moment. Al desembre tindrem una nova Despedida de Pobre.

I que siga l'últim comiat.



Foto: ‘Comparses’ de Guarinos