domingo, 29 de noviembre de 2015

HOMENATGE



Amb emotives i afectuoses paraules el president de L'Enreixat, Ramiro J. Gisbert Abad, va formalitzar el sentiment unànime de l'Assemblea de la penya de distingir a José María Valls Satorres i José Luis Gisbert Espinós amb els títols honorífics d'Enreixat d'Honor i President d'Honor respectivament.



















El mestre José María, amb molt de carinyo, va dedicar a aquest veterà grup d'alcoians residents a València el pasdoble L'Enreixat i que va ser estrenat per La Societat Musical Nova d'Alcoi en el concert celebrat, en febrer del passat 2013, al Círculo Industrial.

José Luís 'Xiulit', indiscutible motor de la penya des dels seus començaments i que, durant els setze anys de gestió directa, amb molta entrega la va impulsar, engrandir i, sobretot, va saber fer quadrilla, festa i alcoiania.

Després, els homenatjats van expressar la seua gratitud als nombrosos assistents –tots amics- per haver estat premiats amb tan preats guardons. Seguidament fou interpretat el pasdoble L'Enreixat.

Aquesta acte, celebrat dissabte passat, va estar acompanyat d'un dinar al restaurant de l'Ateneo Mercantil de València.


Fotos:Cuqui


miércoles, 11 de noviembre de 2015

JORDI PÉREZ I DURÀ -JORDI SOU-






presentarà, el proper divendres dia 13, el llibre Cantabile con fuoco primer premi del ‘IV Concurs de literatura experimental’  del Sporting Club de les Lletres.

A l'acte assistirà el seu autor Josep Sou  -Pep Pérez i Tomàs-  que tindrà lloc en el Sporting Club Russafa Carlos Moreno Mínguez - carrer Sevilla, 5 de València- a les 20 h.

Per facilitar l'assistència,  la nostra Junta ha decidit ‘passar montepío’, al voltant de les 21 h, al Restaurante Torre de Utiel  - carrer Donoso Cortés, 8 - en comptes del habitual El Micalet.

domingo, 8 de noviembre de 2015

CAFÈ AMB LLET I MAGDALENA


Què esperaves que amb una magdalena  -per cert, amb molt bona pinta-  ens trèiem de damunt el mes de desembre? Doncs no. El dimecres 2 de desembre a la barra del Bar El Trovador podràs triar-te l'entrepà que més t’apetisca. Al gust de companatge.


Després anirem al Centre Cultural Bancaixa on visitarem dues exposicions: Picasso i el museu  i Fets d'Aigua, 125 aniversari d'Aigües de València.

Esperem que el programa d'eixe matí siga del teu agrat

LA SECCIÓ DE JUBILATS DE LA PENYA


PS. Ho aclarim:

El Bar El Trovador es troba al carrer del Comte de Salvatierra d’Àlaba, 36 i l'esmorzar començarà a les 10 del matí.


El Centre Cultural Bancaixa està a la Plaça de Tetuan, 23. Les entrades a ambdues mostres són gratuïtes.


Foto: Extreta de la web, via Facebook


LA PARRÒQUIA DE SANT JORDI MÀRTIR





















                    -de rite ortodox rus- a València va ser visitada dimecres passat pel grup de jubilats de la penya. El temple es troba en el baix d'un edifici amb balconada modernista al carrer Nord. Per imprevistos d'última hora no els va poder atendre el rector pope Sergei Prosandeev, i en el seu lloc ho va fer Dimitri col·laborador de la parròquia. Tots els caps de setmana celebren oficis religiosos per a la comunitat russa  i els dilluns, a primera hora del matí, es venera la relíquia de sant Jordi que va ser donada pel Capítol Metropolità de la Seu Catedral de València.

Abans de la visita van esmorzar al Bar Llombay situat al voltant de l'església.

La Secció de Jubilats va agrair a Javi Sou la col·laboració en la organizació d'aquest esmorzar cultural.



Fotos: Alfons Mestre i Cuqui

domingo, 1 de noviembre de 2015

PER MOMENTS












crèiem que la Junta, per allò de tancar l'any amb beneficis, estava negociant el traspàs de l'Hostería El Laurel. Res presagiava la representació del Tenorio. Cacauets, tramussos i seguíem amb més tramussos i cacaus. No passaven, ni feien montepío. Sospitosa calma. Alguns van pensar, el triomf de Halloween

Però, a l'aparèixer la primera tareta sobre la taula a escote es va declamar el primer vers - ¡Cuán gritan esos malditos! - donant entrada al llibertinatge i escàndol en una nit més que santa. Arribats al "Aquí hay Falerno, Borgoña, Sorrento" ... vam alçar les copes del Utiel - Requena i acabarem la funció amb l'esperat "Bebamos".

Ens felicitem que la penya mantinga viva aquesta simpàtica vetlada -a imitació de la que celebra la filà Gusmans- i més quan les costums estrangeres ens han envaït i soscaven les nostres tradicions. Proposem per al pròxim any fer una torrà de castanyes durant aquesta nit teatral.

Gràcies a tots els que han participat i assistit al Micalet.


Cliqueu la foto per ampliar-la

Fotos i muntatge fotoCuqui