domingo, 17 de abril de 2016

L'ENREIXAT APLAUDIT A PLANES !



Hui ha celebrat la Unió Musical de Planes un concert de Música Festera, sota la direcció de Juan Soler Sellés, que s'emmarca dins de la vintè primera Campanya de Música i Poble que patrocina la Diputació d'Alacant.

Entre el variat repertori musical que ens va ser anunciat durant la presentació: fanfàrries, música de tropes cristianes, balls arabescos, marxes ... es trobava el nostre pasdoble "L'Enreixat'. Reproduïm les paraules que li va oferir Elena Oltra a la inspirada peça del mestre Valls Satorres:

“L’Enreixat” pasdoble de José María Valls Satorres, dedicat a la Penya L’Enreixat de València, va ser datat a Madrid, el 22 de noviembre, dia de Santa Cecilia, de 2012.

Els membres d’aquesta entrañable penya d’alcoians residents a la capital valenciana havien expressat a l’autor, el dessig que aquest pasdoble sonés a Alcoi i a València, harmoniós i significatiu, que fos fàcil en la seva concepció musical, a l’abast de tots, volien celebrar el quaranta aniversari de la fundació d’aquesta entitat a l’octubre de l’any 1973.

La seva estrena va tenir lloc en el Cercle Industrial d’Alcoi, el dia 10 de febrero de 2013 per la “Societat Musical Nova d’Alcoi” sota la dirección de Joan Domènech Calaforra.

I en la dedicatòria podem llegir: Sons d’aire alcoià, plens de vida, música i festa, vos dedique a vosaltres amics de L’Enreixat, sang cent per cent alcoiana, que heu sabut conservar els vincles i sentiments d’afecte a un poble i l’orgull d’haver mantès moltes tradicions. Que la música d’aquest pasdoble perdure per molts anys i done il·lusió, alegría i amistat per a tots.

La Unió Musical de Planes, el dijous 21 d’abril, interpretarà aquest pasdoble en l’entrada de Bandes de festes d’Alcoi. 


En finalitzar l'acte, el públic va homenatjar a la directora del ballet Mònica Talens, als compositors Vicent Simó, Ferran Sanchis i José María Valls Satorres així com Juan Soler, director de la banda.

A l'acte musical va asistir, des del Cap i Casal, una representació de la nostra penya.

Avant, música i festa!


Cliqueu la foto per ampliar-la 

Fotos: Cuqui

No hay comentarios: